Mjuk saffranskaka!

Jag fick en stor påse saffran från Iran av min svärmor så jag bestämde mig för att testa baka något nytt igår. Det fick bli en mjuk saffranskaka. Det var lite svårt att måtta rätt mängd saffran, så det kan ha blivit lite för mycket, men vad gör det när saffran är så gott?! God smak på kakan och härligt mjuk, lika god dagen efter. Jag tyckte dock kakan blev för söt, trotts det använde jag mindre socker än vad som stod i receptet. Så nästa gång blir det ännu mindre socker.
 

Recept

  • 200 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 3 dl strösocker (Jag använde 2,5 dl skulle nog ha minskat till 2 dl)
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175˚C. 
Smörj och bröa en bakform.
Smält matfettet.
Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet.
Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen. 
Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Jultoppen - Topplista