Snabba kanelbullar

Idag är det kanelbullensdag! Jag var sugen på att baka kanelbullar men jag hade ingen jäst och inte tid. Så jag beslutade att testa snabba kanelbullar med bakpulver istället. Dessa bullar tog 30 min att göra från start till att de var färdiga att äta. De blev goda. De var inte lika mjuka och degiga som bullar utan lite mer krispiga. Jag föredrar vanliga kanelbullar men dessa uppfyllde sin funktion. Perferkta att doppa i ett glas mjölk. Jag hade tänkt ha i saffran också men jag kom på det först efter att jag haft i mjölet och då var det ingen idé.
 
Ingredienser
75 g smör, smält
½ dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor (eller mald)
2 ½ dl mjölk (jag hade havredryck)
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl
 
Fyllning
25 g smör, rumsvarmt
2 tsk kanel
2–3 msk strösocker
 
Garnering
1 ägg (uppvispat)
pärlsocker
 
1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en deg.
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn.
3. Fyllning: Bred ut smöret och strö över kanel och strösocker.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Pensla bullarna med ägg.
8. Strö pärlsocker över bullarna.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Jultoppen - Topplista