Summering av 2016 och fundering över 2017

Det är dags för en summering av 2016 och dags att fundera lite kring 2017. Det känns så konstigt att skriva 2017. Känns som om det inte alls var så länge sedan det var 2015. Åren går så fort när man blir äldre.

 

 

Highlights från 2016

 

-Jag och min pojkvän flyttade ihop i Januari och det kändes så skönt att äntligen få bo tillsammans.

 

-Sa upp mig från mitt jobb i Maj, det var en befriande känsla.

 

-Resan till Paris i April där vi spenderade två nätter. Inte världens bästa hotel precis men jag älskar verkligen Paris. Det var andra gången jag var där men denna gång fokuserade vi bara på att besökte alla fina sevärdheter. Första gånger var Disneyland i fokus.

 

-Första juni åkte vi på en Asien tripp och besökte Dubai, Singapore, Malaysia, Thailand och Hong kong och kom hem 29 Juni.

 

-Jag spenderade juli och augusti i Hudiksvall en välbehövd ledighet där jag bara njöt av sommaren.

 

-Två av mina kusiner fick barn under våren! Nu ser jag själv framemot att också få barn.

 

-Bästa boken jag läste måste ha varit Jurassic Park av Michael Crichton en ny favorit i bokhyllan.

 

-Bästa bioupplevelsen var Deadpool. Riktigt rolig film att se på Bio.

 

-Bästa köpet var min nya Iphone. Jag tog mig äntligen i kragen gick från Iphone 3gs till 5s. Jag hänger verkligen inte med i mobilvärlden och jag tycker det suger att mobilerna idag är så dyra och samtidigt inte har så lång livslängd. Bytet skedde främst för att jag skulle kunna spela Pokemon Go, jag som aldrig varit beroende av mobilspel. Herregud.

 

 

Mål och vad jag ser framemot inför 2017

 

-Flytta. Sista februari ska vi ut ur studentlägenheten här i Stockholm. Frågan är bara var vi kommer flytta. Stockholm eller Hudiksvall? Min sambo söker nytt jobb och han har varit på intervjuer i båda städerna och väntar på svar. Jag skulle verkligen älska att få flytta till Hudiksvall och bo där något år för att sedan flytta tillbaka till Stockholm. Tjänsten i Hudiksvall är bara ett år så det skulle vara perfekt. Blir det så att han får ett jobb i Stockholm kommer det bli svårt med boende.

Jag längtar verkligen efter en lägenhet som är vår. En tvåa med ett riktigt kök, ett riktigt sovrum och ett vardagsrum. Att ha levt med 20 kvm med pentry och kokvrå sedan gymnasieåren är verkligen pest. i Sju år bodde jag i en lägenhet utan Dusch möjlighet, fick tvätta mig i handfatet. Jag har aldrig känt att Stockholm varit ett riktigt hem för mig för mina boenden inte  känts som riktiga hem. Om det blir att vi blir kvar i Stockholm så hoppas jag att vi får tag på ett fint boende som jag kan känna är mitt utan att vi behöver ruinera oss.

 

-Nytt jobb! Hitta ett jobb som jag verkligen vill ha och som jag trivs med. Just nu jobbar jag bara för tidsfördrift och inkomst, det finns ingen glädje. Det behöver ju inte begränsas till ett jobb utan kan lika gärna vara att hitta en inkomstkälla som jag kan leva för.

 

-Resor! Jag vill så gärna till Santorini som är mitt måste i år. Jag har velat åka dit i flera år nu. Så nu jäklar ska det bli av! Sen hoppas jag på Österrike i höst och Nya Zeeland över nyår och första veckorna i januari 2018. För nyår 2017 vill jag fira utomlands! Sen vill jag göra en tripp till Gotland i sommar. Bila runt i några dagar och ta in på lite olika boenden efter vägen.

 

-Äta mer vegetariskt. Vegetarian kan jag inte lova att jag ska bli men att äta mer vegetariskt ovh veganskt lovar jag att jag ska. Jag hoppas jag ska bli lite mer kreativ i köket i och med att vi flyttar och förhoppningsvis får ett stort och bra kök så att man har utrymme för matlagning som det är nu är det svårt att få till det.

 

-Komma igång med träningen igen. Hemma träning har jag kört så mycket men tappar motivationen hela tiden. Jag måste hitta min typ av träning. Kanske är gym något för mig? Poledance? Trx? Dags att prova sig fram.

 

-Yoga och meditation. Något jag vill lägga ner mer tid på.

 

-Vara mer kreativ. Sticka, måla, virka, sy, pyssla och sånt som jag älskar att göra men sällan gör.

 

-Skriva flitigt på min bokserie. Dags att kavla upp ärmarna och faktiskt komma någon vart med den här boken. Kanske jag jag ge ut den innom en snar framtid.

 

-Ny säsong av Game of Throne! Vad jag älskar denna serie. Förra säsongen var sådär men sista ansnittet var klockrent. Så är jättetaggad för en ny säsong.

 

-Förhoppningsvis kommer ett nytt Zelda ut. Som jag har väntat så länge på! Sen jag såg första trailern på kommande spelet har jag varit så taggad. Epona är tillbaka! Synd bara att det ska dra ut på tiden så innan spelets släpps. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!

 

-Nya filmer som jag ser framemot i år är Alien: Covenant och Skönheten och Odjuret!

 

-Jag hoppas att Ola Salo kommer ha massa roliga uppträdande under året som jag kan gå på. Det är lite av ett måste att se honom några gånger per år.

 

 

Julen 2017

 

-Tänkte utmana mig själv med att inför årets jul göra hemmagjorda julklappar som jag lägger ner min tid på istället för att köpa saker. Jag har fått väldigt många roliga ideer som jag vill testa. Går lite hand i hand med att vara mer kreativ iår. Ni vet Mrs Weasley i Harry Potter som alltid stickar en tröja till sina barn (och Harry) varje jul? Jag vill också vara en sån mamma som varje jul envist ska sticka en tröja till mina barn. Jag ska träna på det, kanske kan jag ha en egen stickad tröja nästa jul?

 

-Julbaket ska få en stor förändring. För mig är lussebullar det viktigaste på jul och det kommer alltid vara kvar. Men i övrigt tycker jag  att det äts på tok för mycket socker under julen och jag har insett att det blir för mycket. Dra ner på sockret inför nästa jul ska jag göra och satsa på att göra lite mer andra bakverk än de man alltid gör.

 

-Men vegetariskt på julbordet ska jag också se till att ha.

 

-Jag ser fram emot att få dekorera min egna lägenhet nästa jul. Få ha en stor fin gran, mysiga filtar, juliga blommor i fönstren, julgardiner, juliga sängkläder mm. Det ser jag verkligen framemot.

 

 

Nyår 2017

 

Som jag nämnt redan vill jag fira nyår utomlands iår och som vår plan är nu att det blir Nya Zeeland. Jag är extremt rädd för fyrverkerier så jag hoppas vi kan hitta ett ställa att fira på där jag slipper dessa hemskheter.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0