Fundering över julen 2017

Julen 2017

 

-Tänkte utmana mig själv med att inför årets jul göra hemmagjorda julklappar som jag lägger ner min tid på istället för att köpa saker. Jag har fått väldigt många roliga ideer som jag vill testa. Ni vet Mrs Weasley i Harry Potter som alltid stickar en tröja till sina barn (och Harry) varje jul? Jag vill också vara en sån mamma som varje jul envist ska sticka en tröja till mina barn. Jag ska träna på det, kanske kan jag ha en egen stickad tröja nästa jul?

 

-Julbaket ska få en stor förändring. För mig är lussebullar det viktigaste på jul och det kommer alltid vara kvar. Men i övrigt tycker jag  att det äts på tok för mycket socker under julen och jag har insett att det blir för mycket. Dra ner på sockret inför nästa jul ska jag göra och satsa på att göra lite mer andra bakverk än de man alltid gör.

 

-Men vegetariskt på julbordet ska jag också se till att ha.

 

-Jag ser fram emot att få dekorera min egna lägenhet nästa jul. Få ha en stor fin gran, mysiga filtar, juliga blommor i fönstren, julgardiner, juliga sängkläder mm. Det ser jag verkligen framemot.

 

 

Nyår 2017

 

Jag vill fira nyår utomlands iår och som vår plan är nu att det blir Nya Zeeland. Jag är extremt rädd för fyrverkerier så jag hoppas vi kan hitta ett ställa att fira på där jag slipper dessa hemskheter.

 

 

Mina juliga strumpbyxor

 
Minns ni att jag nämde att jag beställt ett par juliga strumpbyxor? Det var dessa jag beställde. Älskar dom!

Julklapparna 2016

 
Jag måste verkligen ha varit snäll i år eftersom jag fick så många paket! Som vanligt fanns det en hög med böcker under granen. Fick till och med samma bok två gånger - Den oändliga Historien. Min mamma och syster hade köpt samma bok men som tur var så hade de köpt på olika språk. Följande böcker fick jag:
 
Into the Wild box 1-3 - Erin Hunter
Hatad och Älskad - Alexandra Nilsson
Let it snow : Magisk julhelg i tre delar
The Lost World - Michael Crichton
The Neverending Story - Michael Ende
The Story of a Cat and His Kittens - Beth Stern
My true love gave to me: Twelve holiday stories
Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden - Jenny Colgan
Konsten att höra hjärtslag - Jan Philipp Sendker
Riddaren av de sju konungarikena - George R R Martin
Isdraken - George R R Martin
 
Har redan hunnit läsa ut Hatad och Älskad som inte var någon höjdare, får hoppas på bättre lycka i nästa bok kan tänka mig att det finns några nya favoriter i denna hög.
 
 
Vad mer fick jag. Jo ett Nintendo 3ds. Som jag har velat ha i några år. Typ fem år. Men aldrig orkat köpa. Fick en i XL och såklart följde det inte med någon laddare LOL, något om att spara pengar eftersom man anser att alla redan har ett 3ds redan blablabla. Nya Djungelboken på DVD och Husdjurens hemliga liv av tomten, lite roligt sådär. Haha. Prydnads tomte, två linnen, två luvtröjor, halsband, smink, väska, två delar ur Disney fyrklövern servicen, Paradis Ask, två spel (Carcassonne och Mastermind), trisslotter, Apelsinchoklad, dag och nattkräm och handkräm. Tror det var allt! Sen har jag fått jättemånga gåvor av mina kunder. Är så Tacksam för allt! Bästa julklappen blev nog mitt nintendo 3ds som jag suttit hela kvällarna och spelat Zelda på.
 

RSS 2.0