Saffranskladdkaka

Har ni någonsin testat? Jag är iallafall helt såld. Igår Testade jag göra en saffranskladdkak med vitchoklad. Jag måste erkänna att jag var skeptisk eftersom jag inte alls tycker om vitchoklad. Men jäklar var god den blev. Sambon blev också väldigt förtjust. Så detta kommer från och med nu alltid bakas i juletider. Vi hade fått en påse med saffranpastiller från iran av min sambos mor, så jag lyxade till det med dessa härliga trådar istället för en påse malet saffran. Använde mindre socker (brukar alltid göra det när jag bakar). Receptet jag använde är från Ica.
 
• 100 g smör
• 1/2 g saffran
• 100 g vit choklad
• 2 ägg
• 2 dl strösocker (Använde 1,5 dl)
• 2 dl vetemjöl
 
Smält smöret i en kastrull. Blanda ner saffranet och chokladen med smöret. Vispa sedan ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd sedan ner mjölet. Smöra en form och häll i smeten. In i mitten av ugnen i 175 grander i 20 min.
Serveras kall eller ljummen.
 
 

Mörkare tider

Ni glömde väl inte att ställa om klockan? Jag brukar alltid ha koll på det, men min syster däremot har faktiskt glömt och lyckats levt med fel tid i flera dagar. Mamma glömde bort det för några år sedan och kom till jobbet en timme tidigare. Lite små roligt så där:) Jag gillar när man ställer tillbaka klockan, det känns alltid så mycket lättare att kliva upp på mornarna under vinterhalvåret. Det trista är ju att det blir så mörkt tidigt men det gör inte så mycket för istället börjar det komma upp mycket utomhus belysning. Vilket är väldigt mysigt. Jag spanande på internet och fann dessa två idéer till utomhus belysningar som jag gillade skarpt.
 

Söta saker


Jag älskar söta saker, och då menar jag inte bara ätbara saker. Såg de här granarna på Lagerhaus. Tycker dom är jättesöta och juliga. Vill införskaffa mig en hel arme av dessa och skapa mig en julig skog med konstgjord snö och söta små rådjur och harar. Sen hittade jag den här söta muggen på H&M och även den tycker jag är urgullig. Perfekt mugg för varmchoklad eller julte.
 

RSS 2.0